Nu kommer deklarationen till de som anmält digital brevlåda.

Om man anmält digital brevlåda före första mars så kommer man inte få deklarationen per post utan endast till sin digitala brevlåda.

 

Så här lyder Skatteverkets pressmeddelande:

Den 8 och 9 mars skickas deklarationen till de som har en digital brevlåda. Bara under februari månad i år anslöt sig 142 934 personer och totalt har 2,3 miljoner nu en digital brevlåda. När deklarationen skickades ut 2017 var drygt 1 miljon personer anslutna till en digital brevlåda och 560 000 personer fick skatteåterbäring tidigt. I år väntas alltså den siffran att fördubblas.

– Det är glädjande att så många har skaffat en brevlåda i år och att siffrorna fortsätter att stiga. Dels för att dessa personer kan få sin skatteåterbäring tidigt om de bara ska godkänna sin deklaration, men också för att det är säkrare att ta emot sin post digitalt och du kan läsa den var som helst där du har din mobil, surfplatta eller dator, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

När deklarationen kommer ser man om man får pengar tillbaka eller har en skuld att betala. Den som ska få pengar tillbaka måste godkänna sin deklaration i Skatteverkets app eller e-tjänst senast den 28 mars för att få pengarna i april. Annars kommer pengarna till sommaren. Appen och e-tjänsten öppnar för att deklarera den 20 mars.

För de som inte har digital brevlåda kommer deklarationen med posten den 15 mars-15 april.